Utflykter


2018-07-14 - Trädgårdsbesök i Gränna

Strålande solsken och intressanta samtal när Ann Edlund, Ängs gård och Olof Lindgren, Gränna välkomnade Sydostrosen till sina trädgårdar.

 

Olof Lindgren och Christer Jonsson med Grand Award. Chevy Chase till höger. 

2018-07-03 - Rosenvandring i Kristianopel

Den 3 juli hade Sydostrosen en rosenvandring i Kristianopel ihop med Jämjö trädgårdsförening. Monica Björklund guidade oss, cirka 80 personer. Vi startade genom att besöka före detta Rosengården, som numera normalt inte är öppen för allmänheten, och fortsatte sen längs med bygatan till kyrkogården. Kristianopels trädgårdar och kyrkogården har många rosor. Kvällen avslutades med fika i en av alla dessa vackra trädgårdar.

    

Rosengården i Kristianopel                                         Brenda Colvin

2018-06-09 - Försommarträff i vackra Sunnerskog

Den 9 juni 2018 guidade Lars Johan Lindqvist oss i sin vackra och vilda trädgård bland art- och tidigblommande rosor. Lars Johan är oerhört kunnig och vi fick lära oss massor. Fullproppade med artkunskap fikade vi sen och pratade rosor i trädens skugga. Lars Johan hälsar att vi även är välkomna att besöka trädgården om vi har vägarna förbi. Adressen är Sunnerskog 8, 574 91 Vetlanda.

 

Lars Johan förevisar Rosa Magnifica.

 

Vildrosvandringar på Öland

Sydostrosen har vid flera tillfällen gjort vildrosvandringar på Öland. 

Här kan du läsa om en som gjordes 2013. 

vildrosvandring-pa-oland_rb_3_2013.pdf

Även den 13 juni 2017 gjordes en vildrosvandring på jordtorpsåsen, Öland under ledning av Ulla-Britt Andersson. Ulla-Britt är en hängiven amatörbotanist och ledamot i Sveriges botaniska förenings styrelse. På vandringen fick vi fick se r. rubiginosa (äppelros), r. canina – dumalis (stenros/nyponros), r.villosa (hartsros) och r.sherardii (luddros).

 

Vildrosvandring med Ulla-Britt Andersson 2014 på Jordtorpsåsen, Öland. Äppelros