Rosbytardagar

2023-09-09 - Kristvallabrunn

I år samlades vi för att byta rosor i Monica Björklunds vackra rosenträdgård. Trevligt rosumgänge och vackert väder, vad kan man mer begära en lördag i september?

Monica, Björn, Göran, Lena, Ingrid och Christer kanske funderar på om de behöver några fler rosor.

 

2022-09-10 - Krusenstiernska Gården, Kalmar

Även detta år hade vi en trevlig rosbytardag i Krusenstiernska Gården. Vi passade samtidigt på att tacka av Monica Björklund för hennes mångåriga arbete i Sydostrosens programgrupp.

rosbytardag-2022.jpg

 

2021-09-11 - Krusenstiernska Gården, Kalmar

Vår traditionella rosbytardag hölls i krusenstiernska Gården, som är en vacker museigård med trädgård. Vi njöt ev trevligt rosumgänge och passade även på att besöka Kalmars nya rosenträdgård som ligger i Skansenparken intill.

 

2020-09-19 - Hagbyhamn

I ett strålande höstväder var det många som passade på att byta/köpa rosor i Hagbyhamn söder om Kalmar. Massor av trevligt rosprat som vanligt.

Rosbytardag hos Catarina Lund och Björn Palmqvist.

 

2019-09-22 - Skälby gård, Kalmar

Vi var cirka 20 personer som träffades på Skälby gård i härligt höstväder. Efter att vi lyssnat på Svein Osens kinaföredrag fikade vi och köpte rosor av varandra.

Rosor väntar på nya ägare utanför huvudbyggnaden på Skälby gård, Kalmar.

 

2018-10-06 - Kristvallabrunn

Rosbytardag och sticklingsförökning i Monica Björklunds underbara rosenträdgård i Kristvallabrunn. Vädret var på topp och vi hade som vanligt massor att prata om.

 

2017-10-07 - Bäckebo

En vacker höstdag hade vi en rosbytardag/rosloppis i Christer och Lena Jonssons rosenträdgård i Bäckebo. Vi bytte och köpte rosor av varandra och avnjöt Christer och Lenas goda hemgjorda nyponsoppa gjord på nypon från Öländska vildrosor.

Recept på nyponsoppa:

7 dl färska nypon

1,5 l vatten

1 dl socker (eller efter smak)

1,5 msk potatismjöl                                                                       

Koka hela (tvättade och rensade) nypon tills de går sönder (ca 20 min). Sila och pressa bort kärnor och skal genom durkslag. Fyll på med vatten till 1,7 l och värm upp. Tillsätt socker. Rör ner potatismjölet (rör ut i lite vatten först för att undvika klumpar). Koka upp.

 

                                                                              Foto: Lena Jonsson